Weekbericht 19 - 23 februari

Proficiat, Céline! 

In de week voor de vakantie werd Céline een fiere, grote zus. En of ze fier was op haar kleine broertje Elias. Ze bracht enkele foto's mee van de baby, van de fopsspeen en van de melk. Céline praatte zeer vlot voor de hele klas. Ze had de 'spreekbeurt' tot in de puntjes voorbereid, met blaadje en al. Het was heel fijn om naar te luisteren. 

Daarna werd de klas verwend met snoepjes en een lekker, zelfgebakken, BLAUW (!!) cakejes! Een dikke dank je wel aan Céline en haar lieve gezin voor alle moeite en de traktatie. Het heeft gesmaakt! 


Wero 'recht op'

In de lessen wereldoriëntatie kwamen de kinderrechten aan bod. We vertrokken vanuit de verlangens en wensen van kinderen. Deze wensen zijn anders voor de leerlingen van deze klas, dan voor de straatkinderen in Brazilië. 

We voerden een klasgesprek rond de rechten van kinderen. Ook beseften we dat we eigenlijk ook wel enkele plichten hebben. Sommige leerlingen geloven wel nog altijd dat teveel huiswerk echt kinderarbeid is. 

In de klasgesprekken mochten de leerlingen hun mening geven en moesten ze deze mening ook uitleggen met argumenten. Dit lukte voor veel leerlingen al vlot. 


Goed gestart! 

We zijn er weer goed ingevlogen na de vakantie. De leerlingen leken zeer ontspannen en uitgerust na de vakantie. Deze week maakten de leerlingen enkele 'verwachte' en 'onverwachte' toetsen (luisteren - begrijpend lezen). Alles verliep vlot. Als alles verbeterd is, worden de proeven meegegeven naar huis. Gelieve alle toetsen te ondertekenen. 

Planning

Maandag 26 februari  2024
Meebrengen: stuk fruit, schilmesje, snijplank, keukenhanddoek

Dinsdag 27 februari 2024
*Turnen
* Dictee kijker 4 (WB, Kabas, bundeltje)
De leerlingen mochten zelf kiezen/bepalen of ze een bundeltje nodig hadden om te studeren. 

Woensdag 28 februari 2024
*Toets wiskunde: target 1, 2, 3 (werkboek, kabas, rakkertje)

Donderdag 29 februari 2024
*Turnen

Vrijdag 1 maart 2024
*Test de Français, M5, p. 14 – 25  (Bingel/WB/map) 

Gerelateerde blogberichten

Terug aan de slag

Pijltje

Een goede start!

Pijltje