Een goede start!

De eerste volledige lesweek zit erop! Het was soms al eens puffen en zweten: de warme temperaturen, nieuwe juf, nieuw lokaal, terug leren en werken, enkele Franse lessen op onze 'assiette', ... . Voor sommigen zal het op tijd opstaan, met wekker, ook geen lachertje zijn. Een ontspannen weekend is dus meer dan welkom! Ik vond het alvast een fijne week! De leerlingen deden hun uiterste best!  

Donderdag maakten de leerlingen kennis met 'hun' leerling van het tweede leerjaar voor het tutorlezen. De juffen en meester van het 5de leerjaar begeleidden de leerlingen alleszins zeer goed! Er werd goed gelezen. Nog een fijn moment deze week was het schrijven van een rollenspel/toneelstukje. Dit doen de leerlingen zeer graag. We zagen al twee mooie rollenspellen! Ik ben alvast benieuwd naar het laatste groepje. 

Vrijdag spendeerden we een beetje tijd aan planning! Leren plannen is belangrijk. Huiswerken, taken, spreekbeurten, toetsen, … In het 5de leerjaar heb je al heel wat meer werk. Er is zeker tijd genoeg om alles te fiksen! Met een goede planning kan je heel wat combineren: je hobby’s, leuke momenten, tijd met je familie en vrienden en natuurlijk je schoolwerk.

Dit is de korte samenvatting van een heel boeiende week! Enkele leuke activiteiten komen eraan: de verkeersveilige dagen, de belevingsloop, ... .
Tot de volgende! :-) 

Gerelateerde blogberichten

Terug aan de slag

Pijltje

Weekberichten 12 - 16 september

Pijltje