Home Info voor jullie Gezondheidsbeleid

Gezondheidsbeleid

Koek/fruit

Kauwgom, chips of koeken met chocolade zijn op school verboden. Ook het meebrengen van allerlei andere soorten snoep kan niet. Wij promoten gezonde tussendoortjes, bijv. het dagelijks eten van een stuk fruit. Onze school neemt deel aan de actie Fruit op school waarbij onze leerlingen wekelijks volledig gratis een stuk fruit aangeboden krijgen.  

We vragen jullie het afvalpreventiebeleid van onze school te steunen en bevelen het gebruik van een brooddoos sterk aan. Koeken kunnen dan zonder het meestal onvermijdelijke papiertje naar school worden meegegeven. Het milieu en de netheid in en rond de school zullen er ongetwijfeld wel bij varen! 

Water

Leerlingen brengen zelf water in een herbruikbare fles mee. De leerlingen kunnen ook water op school aankopen. De kosten hiervan worden maandelijks op de schoolrekening geplaatst. Op die manier voeren we een efficiƫnt afvalpreventiebeleid en sporen we leerlingen aan een gezonde eet- en drinkhouding aan te nemen. Andere drankjes hebben we liever niet op school.

Verjaardag

Je leukste dag van het jaar vieren we natuurlijk ook graag op school. Het is op de verjaardag helaas niet toegelaten om allerlei snoepgoed en cadeautjes naar school mee te brengen. Dit zal niet worden uitgedeeld. De jarigen kunnen wel trakteren met een gebakje en/of fruit om samen in de klas op te eten. De leerkrachten zorgen voor een pedagogisch verantwoorde manier om de jarige passend in de kijker te zetten.