week 1 - 2 september

weekverslag 1 - 2 september

We hebben onze klas verkend en ook wat buiten gespeeld op de nieuwe speeltuin (de octopus).  

We leerden al 1 nieuw woordje 'ik' en we leerden 'ik' ook hakken en plakken. De lettertjes en het woordje zitten in hun doosje in de boekentas. Mag ik vragen om geregeld deze woordjes en letters wat te oefenen. Dankjewel!

Tijdens de rekenles leerden we over evenveel, meer en minder tot 5 en we leerden ook de getalbeelden tot 5 kennen. We maakten reeds 2 blaadjes in ons rekenboek. Fantastisch hé!

Tijdens de schrijfles leerden we het huisje van aap kennen. Het huisje van aap heeft 4 schrijflijntjes: de kelderlijn, de vloerlijn, de plafondlijn en de daklijn. 

We knutselden de verjaardagskalender.

Maandag krijgen ze voor de eerste keer huiswerk. Mag ik vragen om het huiswerk in potlood te laten maken. In de klas werken de kindjes ook alleen met potlood. Na de kerstvakantie schrijven ze met balpen. 

Ons klasje telt 16 kindjes. Er zitten 3  nieuwe kindjes in de klas. Welkom YLUNA, JERSEY en  GEORGES!

Donderdag 1 september werden alle kinderen 's morgens verwelkomd door tovenaars en kregen een toverstafje. Het toverstafje wordt in de klas bewaard. In de namiddag kregen we bezoek van 5 tovenaars die een magisch drankje klaarmaakten om te toosten op het nieuwe schooljaar. Er werd getoost op liefde, blije gezichtjes en geen ruzie. De kinderen vonden dit superleuk!

In het nieuwe W.O. thema 'Allemaal vriendjes' maakten we kennis met elkaars talenten. Iedereen in onze klas kan zeker iets goeds! 

Op donderdag 8 september krijgen de kindjes een leesmeter of -peter uit het zesde leerjaar. Op donderdag wordt het lezen samen geoefend. 

Een heel fijn weekend!

Planning 5 - 9 september

Maandag 5 september

- Huiswerk taal in oranje mapje (zit in de vervoermap)

Dinsdag 6 september

- Meebrengen: een voorwerp dat hen typeert, wat bij hen past (lego, pop, kleurpotloden, duikbril,...). Wil het voorwerp inpakken zodat het anoniem blijft voor de andere kindjes. 

Donderdag 8 september

- Huiswerk wiskunde target 8 pagina 1 (zit in de vervoermap)

- Meebrengen: een voorleesboek zodat de kinderen uit het zesde kunnen voorlezen. 


Gerelateerde blogberichten

week 12 - 16 september

Pijltje

week 5 - 9 september

Pijltje