Uitwerking thema DIT BEN IK, DIT KAN IK! 18 september - 22 september


Planning van 18 september - 22 september

-        We starten de week met het vieren van Nora haar verjaardag! Hiep hiep HOERA!!

 -        Verhaal: Supertess in het circus. Dit verhaal kwam reeds aan bod in het thema circus, maar dan viel de klemtoon op circus. Nu wordt het verhaal opnieuw aangebracht, maar met de klemtoon op: niet direct opgeven, maar als je oefent, dan kom je er wel, je kan het!

 -        We doen een kringgesprek: waar ben ik goed in? Wat kan ik nog niet zo goed? Waar moet ik nog wat in oefenen?

 -        We schilderen op papier verschillende kleurtjes naast elkaar. Daarop komt onze kindtekening die we getekend hebben.

 -        We dansen het liedje: hoofd, schouders, knie en teen.

 -        Tijdens de godsdienstlesjes mogen de kindjes een ster uitdelen aan elkaar, en vertellen waar die kleuter goed in is. We kijken ook in onze spiegel, vertellen wat we mooi vinden aan onszelf en van elkaar. (Brengen jullie een spiegeltje mee op woensdag 20 september?)

 -        We tekenen onszelf op de speelplaats met krijt. 1 kleuter ligt op de grond, de andere kleuter tekent er met krijt rond.

 -        We doen het spelletje: ra ra ra, wie ligt onder het laken?  


 Belangrijke data:

Maandag 18 september: Iedereen welkom onder het afdak aan de kapel voor een tasje koffie en een babbeltje tussen 8u10 en 9u00!  Deze dag gaan we ook een volle dag naar de Bengelberg (speelplein aan sporthal Ichtegem)! We eten niet in school, dus geef je kindje en lunchpakket mee. Doe ook kleertjes aan die mogen vuil worden. (Normaal gingen we dit donderdag doen, maar dan geven ze regen uit....)

Oproep: We zijn nog op zoek naar ouders/grootouders die ons kunnen brengen/ophalen. We zouden graag vertrekken om 10u00 en terug keren om 15u00. Ben je vrij die dag en bereid om kindjes te brengen/ophalen, gelieve een mailtje te sturen naar de juf.

Vrijdag 22 september: Strapdag! Proberen om al stappend (te voet) of al trappend (met de fiets/step) naar school te komen! Wie fietsen die dag op de grote speelplaats! Wie een fietsje mee heeft mag dit tegen de muur zetten van onze gang. 

Dinsdag 24 oktober: Ouder- en grootouderfeest! Alle mama's/papa's/oma's/opa's zijn welkom in de sporthal van Ichtegem voor ons kleuterfeest! Dit gaat door in de namiddag!


!!!OPROEP FLUOJASJES!!!

Ik merk op dat er enkele kleuters zijn die geen fluojasje meer hebben. Van enkele kleuters ben ik op de hoogte dat hij zoek is, of ze een maatje groter nodig hebben. Van de oudervereniging wordt er gevraagd om een lijst op te maken welke kindjes nu precies een nieuwe fluojas nodig hebben. Indien je een maatje groter nodig hebt, wordt er gevraagd om de oude in te ruilen voor een nieuwe. Wie zijn fluojasje kwijt is, of een groter maatje nodig heeft, graag een mailtje naar mij! Ik lijst dan alles op, en zorg ervoor dat jullie kindje zo snel mogelijk een nieuw fluojasje krijgt. Zo zijn we snel allemaal in orde en vallen we op in het verkeer!!!


Gerelateerde blogberichten

Welkom in de nieuwe klas!

Pijltje

De eerste schoolweek

Pijltje