week 14 - 18 november

Weekverslag 14 - 18 november  

Tijdens de rekenles leerden we splitsen tot 7. Dit is geen gemakkelijke splitsboom want die gelijkt heel goed op het getalbeeld 9. De getalbeelden van 6 tot 10 (om te bewaren in hun doosje) kregen ze mee van juf Hanne. Bij het splitsen mogen ze zeker nog hun getalbeelden of splitsboom gebruiken. Het optellen en aftrekken tot 6 werd goed ingeoefend. 

Target 2 is helemaal uitgewerkt! Wauw! Volgende week maandag staat een rekenproefje gepland. Het rekenboek mag thuis blijven. 

Tijdens de les metend rekenen leerden we 1 meter (1m) kennen. De kinderen gingen in de klas op zoek naar voorwerpen die  juist 1m waren. Ook buiten werd er naar voorwerpen gezocht en gevonden!

Alle lesjes van het woordje 'uur' zijn gegeven en we zijn reeds begonnen met 'uk'. Ze kunnen lezen in hun hupboek t.e.m. pagina 37. Verder lezen mag natuurlijk ook altijd hé!

We leerden over het seizoen de herfst. Juf Zita werkte een heel leuk hoekenwerk uit rond dit thema met een voeldoos, een memory en een bingo. Er werd ook geknutseld. 

Koen kwam met de bakbib naar school. Hij vertelde ons het verhaal: 'Oppasser voor één dag.' De leerlingen waren enthousiast. Volgende week is het voorleesweek. Lezen jullie thuis ook een verhaal voor? Kinderen kunnen hier echt van genieten. 

Het was deze week aan onze klas om afval op te ruimen. We vonden heel veel papiertjes, zakdoeken, zakjes, ... Zelfs een paraplu vonden we in de struiken!
Sinds deze week krijgen de kinderen elke week een stuk fruit aangeboden. Dit wordt meestal op vrijdag opgegeten bij juf Sharona (afhankelijk van welk fruit kan het ook bij juf Agna). Vandaag was het een lekkere kiwi!
Vrijdag was het ook de laatste dag van stagiaire juf Zita in de klas! Een dikke dankjewel om ons zoveel bij te leren!

Mag ik enige stiptheid vragen om de huiswerkjes te maken en in te dienen a.u.b. We stellen vast dat er verschillende kindjes de huiswerkjes niet maken of niet tijdig indienen. Wil, ook als ouder, daar aandacht aan besteden. Dankjewel! Er zijn ook heel veel kindjes in orde!! Proficiat!! Het huiswerkje op maandag wordt op dinsdag of woensdag ingediend. Het huiswerkje op donderdag wordt op vrijdag of maandag ingediend. 

Fijn weekend!


Planning 21 - 25 november 

Deze week geeft juf Hanne les in de klas. 

Maandag 21 november 

- Proefje Target 2.

- Huiswerk taal in oranje mapje.

Dinsdag 22 november

- Dictee van letters en woorden t.e.m. 'uk'.

Donderdag 24 november

-  Huiswerk wiskunde target 8 pagina 31.


Gerelateerde blogberichten

week 12 - 16 september

Pijltje

week 1 - 2 september

Pijltje