Week 21/11 - 25/11

Weekverslag 21/11 - 18/11

We leerden deze week het woordje uk. We konden deze letters eigenlijk al een beetje. De k leerden we bij het woordje ik en de u leerden we bij het woordje uur. Bij uk is het de korte u en bij uur is het de lange uu. Het oranje hupboek zit in de vervoermap. Er mag geoefend worden met lezen t.e.m. pagina 44. Volgende week leren we het laatste woordje van ons tweede hupboek. 

Tijdens de rekenlessen splitsten we tot 7, ook maakten we plus- en minoefeningen tot 7. Bij heel wat kinderen ging dit vlot. Er mag nog steeds materiaal gebruikt worden. De kinderen in de klas weten heel goed of ze het best blokjes, getalbeelden of niets gebruiken. Zo flink van hen! Het rode rekenboek (target 2) is uit en mag thuisblijven. Volgende week zal er een rekenproefje zijn.

Het is nog wat vroeg, maar we zijn gestart met het knutselen van de nieuwjaarsbrief! Maarrr... meer zal ik hierover nog niet verklappen!

We zijn deze week ook gestart met een nieuw WO-thema 'Pluk de dag'. We herhaalden de dagen van de week en enkele begrippen (vandaag, gisteren, eergisteren, morgen, overmorgen, ochtend, voormiddag, middag, namiddag, avond, nacht). We maakten een leuke weekkalender. Deze mag thuis op de koelkast worden gehangen. Elke dag kunnen ze dan het kleine cirkeltje draaien zodat het juist staat. 

Nog even herinneren dat er heel wat oefenmateriaal klaarstaat op Bingel en Kabas. De kinderen kunnen hierop oefenen op de geziene leerstof.

Fijn weekend!

Planning 28/11 - 2/12

 Maandag 28 november 2022 (Juf Sharona)

  - Huiswerk rekenen p. 31 (indienen woensdag) 

 Dinsdag 29 november  2022

  - Huiswerk taal 'uk' (indienen donderdag)
   - Proefje WO 'allemaal vriendjes' (Hiervoor moet niet geoefend worden 
     thuis, dit werd voldoende herhaald in de klas.)

 Woensdag 30 november 2022

   - Proefje rekenen target 2 (rode boek) --> Oefenen kan op Kabas en met
     de scheurblok.

 Donderdag 1 december 2022

  8u30 omkleden turnles

  - Huiswerk begrijpend lezen zie fluo op de blaadjes (indienen maandag)

 Vrijdag 2 december 2022

 Dictee t.e.m. af

 

Gerelateerde blogberichten

Welkom!

Pijltje

Eerste schooldag

Pijltje